Izdvojili smo 10 YouTube kanala koje preporučamo ženama u poduzetništvu

Ovo je lista od 10 YouTube kanala o poduzetništvu koje morate uvrstiti na svoju listu
 
Tko zna? YouTube sve zna. Nema veće istine na internetu od te. Mnoge poduzetničke priče počele su na platformama poput ove, a neke su se još uspješnije nadogradile svojom prisutnošću na njoj.
 
Milijuni se okreću YouTubeu zbog besplatne zabave, ali ova platforma itekako je edukativna i može biti izuzetno korisna ženama u poduzetništvu. Prema Googleovim podacima, milenijalci su skloniji čak 2.7x učiti nove vještine gledajući video na YouTubeu, umjesto čitajući knjige.
 
YouTube je očito postao vrijedan alat pri učenju, a tako je i u slučaju mnogih poduzetnica, kojima često nedostaje neki oblik mentoriranja u početku poslovanja.
 
Naša lista od 10 YouTube kanala pomoći će vam naučiti sve o poduzetničkim koracima, suočavanju s uspjesima i neuspjesima te navigirati vas u divljem svijetu poslovnih rizika.
 
Renomirani poslovni magazin Forbes ima blago informacija na svom kanalu koji ističe najveće poduzetnike, vodstvo, investicije i bogatstvo. Sadržaj kanala ne sadrži upute ili savjete, već je više informativan. Naslovi videa poput “Što Serena Williams želi čuti tijekom pitch sastanka” i “Poslovanje DJ-a Khaleda” demonstrira sveobuhvatnost poduzetničkih smjerova koju Forbes ponosno promovira.
Broj pretplatnika: 1.09 milijuna
 
Manji video kanal čija se voditeljica Bola Sokunbi, licencirana instruktorica financija, posvetila misiji pomaganja ženama da smanje dugove, sačuvaju novac i izgrade bogatstvo. Videi pokrivaju širok spektar tema, kao recimo; koji bankovni račun imati, kako otplatiti studentski kredit i postaviti financijski cilj ili zašto je bitno oženiti se pravom osobom.
Broj pretplatnika: 52.7 tisuća
 
Kanal prestižnog poslovnog časopisa Entrepreneur pruža stručne savjete za vlasnike malih tvrtki o porezima i strategijama održavanja poslovanja te čini vijesti iz svijeta businessa pristupačnima. Uz to, ima vlastite YouTube emisije poput Elevator Pitch u kojem se natjecatelji iz različitih industrija predstavljaju sa svojim proizvodima i “pitchaju”.
Broj pretplatnika: 527 tisuća
 
Milijunašica koja je razvila posao male konzultantske tvrtke za društvene mreže u živu mašinu profita u samo nekoliko godina. Sunny nije obična YouTuberica. Ona je stručnjak za marketing i mentorstvo, a u jednom videu je otkrila kako je na dan vlastitog vjenčanja zaradila 40 tisuća dolara. Iskrenim pristupom vlastitom uspjehu i dijeleći točan how-to s dubinskim objašnjenjima, privuklo je mnoštvo pretplatnika njezinom kanalu i priči o uspjehu.
Broj pretplatnika: 528 tisuća
 
Kanal kojem se trebate okrenuti ako tražite svakodnevnu inspiraciju. Svoju prvu zajednicu pratitelja okupio je uživo, a inicijatorica je bila blogerica Tina Roth Eisebnberg (Swissmiss). Njezina je ideja bila da se svakog mjeseca na jednom eventu okupe kreativci iz New Yorka koji međusobno razgovaraju o poslu i uživaju u besplatnom doručku. Jutarnji sastanci proširili su se svijetom brzinom munje, a uskoro je dobio i svoje počasno online mjesto u obliku YouTube kanala.
Broj pretplatnika: 72.1 tisuća
 
YouTube kanal mlade poduzetnice imena Marina Mogilko koja osim iskustva pokretanja vlastite tvrtke u Silikonskoj dolini, dijeli različita znanja s mladim poduzetnicima kako izgraditi svoj posao. Često u svojim videima raspravlja o prednostima i nedostacima života u Dolini, ali i teškoćama navigiranja tvrtke sa 65 zaposlenih. Ako ste mladi poduzetnik/ica koji/a stremi karijeri u IT-u i sanja o poslu u Silikonskoj dolini, nećete pogriješiti s odabirom ovog kanala.
Broj pretplatnika: 495 tisuća
 
Australska osnivačica coaching i mentorskog huba The Game Changer Company. Njezin YouTube kanal posvećen je poduzetništvu iz ženske perspektive. Često daje savjete o porošačkim navikama i kako se odnositi prema potrošnji i štednji, a dotiče se i lifestyle tema poput zdravlja, korištenja gadgeta, priča o uspjehu, razvijanju navika i postavljanju ciljeva.
Broj pretplatnika: 169 tisuća
 
Nomen est omen. HubSpot je sadržajan kanal s informacijama koje mogu tvrtkama pomoći rasti. Videi se baziraju na trendovima u marketingu, prodaji i uslugama, a pokrivaju teme poput digitalnog marketinga za društvene mreže, umjetne inteligencije i nove tehnologije. HubSpot ima više akademski pristup te su nalik predavanjima, odnosno webinarima.
Broj pretplatnika: 163 tisuće
 
Poduzetnica s milijun strasti čija je nagrađivana emisija MarieTV nadahnula žene diljem svijeta da se upuste u poduzetništvo. Njezin kanal sadrži mnoge intervjue, savjete kako izgraditi značajan biznis, kako ostati produktivan i suočiti se s brojnim izazovima poduzetništva. Njezina misao vodilja je “Izgradite posao i život koji volite”.
Broj pretplatnika: 732 tisuće
 
Ovo je must-see kanal za svakog tko bi se upustio u startup vode! Ohrabrujući razgovori sa svjetski poznatim izumiteljima, liderima koji usput objašnjavaju kako započeti posao od 0. Od how-to videa preko podcasta u kojima gostuju Elon Musk, Mark Zuckerberg i slični.
Broj pretplatnika: 372 tisuće